• Μαθήματα
  • Πρόγραμμα
  • Blog
  • Τιμή
  • Πώς μοιάζουν τα μαθήματά μας;
Αρχική>>Blog>>5 Tips για να βοηθήσεις τα παιδιά με τα μαθηματικά

5 Tips για να βοηθήσεις τα παιδιά με τα μαθηματικά

5 Tips για να βοηθήσεις τα παιδιά με τα μαθηματικά
(Όταν απεχθάνεσαι τα μαθηματικά)

 

 

Αν νιώθεις χαμένος ή χαμένη όταν το παιδί σου ζητάει βοήθεια στα μαθηματικά, δεν είσαι μόνος. Πολλά παιδιά (και γονείς) δυσκολεύονται με τα μαθηματικά. Και για πολλούς τα μαθηματικά προκαλούν άγχος. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσεις τα παιδιά σου;

Αν παρατηρήσεις αυτά τα σημάδια σημαίνει ότι το παιδί σου χρειάζεται βοήθεια:

  • Εκφράζει αρνητικά σχόλια για τα μαθηματικά
  • Αγχώνεται όταν αναφέρεσαι σε αυτά
  • Έχει χαμηλότερους βαθμούς στα μαθηματικά από τα υπόλοιπα μαθήματα

 

Έχουμε κάποιες συμβουλές από τους καθηγητές μας:

 

 

1. Μην παραδεχθείς ότι δεν το ’χεις με τα μαθηματικά. Κράτα θετική διάθεση!

Αυτή η συμβουλή μπορεί να βοηθήσει πραγματικά ένα παιδί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να μην κληρονομήσουν τα παιδιά το άγχος σου είναι να αποφεύγεις τα αρνητικά μηνύματα και σχόλια για τα μαθηματικά. Εστίασε στην προσπάθεια προσφέροντας συμβουλές όπως: «Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για σένα, το ίδιο δύσκολο ήταν και για εμένα» ή «μην ανησυχείς αν τα προβλήματα των μαθηματικών θέλουν μεγαλύτερη προσπάθεια από τα υπόλοιπα μαθήματα. Αν δεν το καταλάβεις μπορούμε να το δούμε μαζί».

 

2. Κάνε τα μαθηματικά ευχάριστα

Για κάποια παιδιά, μία αλλαγή προοπτικής αρκεί για να μεταμορφώσει τα μαθηματικά σε κάτι που προκαλεί φόβο σε κάτι αγαπητό. Η παραδοσιακή μέθοδος με ένα χαρτί κι ένα μολύβι δεν αρκεί πάντα. Γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιήσεις την δημιουργικότητά σου.

Tip: Μπορείς να εισάγεις την έννοια των μαθηματικών μέσα από ένα παιχνίδι. Αυτό μπορεί να έχει πολλές μορφές όπως παιχνίδια λέξεων, ειδικά βιβλία μαθηματικών, app και ακόμα περισσότερα.

Ή μπορείς να δοκιμάσεις το Memby, τη συναρπαστική πλατφόρμα που έχει συγκεντρώσει τους καλύτερους καθηγητές μαθηματικών στη χώρα που θα βοηθήσουν το παιδί σας να διαπρέψει. Τα μαθήματα από απόφοιτους του Cambridge και Ολυμπιονίκες Μαθηματικών, με μόνο 20 ευρώ/μήνα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

3. Βρείτε καθημερινές εφαρμογές

Τα μαθηματικά μάς περιτριγυρίζουν και υπάρχουν παντού μέσα στην καθημερινότητά μας, αλλά τα παιδιά μπορεί να μην το γνωρίζουν. Ενσωματώνοντας τα μαθηματικά στην καθημερινή τους ρουτίνα μπορείς να τα βοηθήσεις να καταλάβουν και να εκτιμήσουν την χρησιμότητά τους.

Tip: Δοκίμασε να συμπεριλάβεις το παιδί σου σε δραστηριότητες όπως τα ψώνια, το μαγείρεμα ή ακόμα και την κηπουρική! Κάθε μία από αυτές τις πρακτικές εφαρμογές έχουν να κάνουν με νούμερα, fact και ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση των μαθηματικών.

 

4. Εξασκήσου με το παιδί σου καθημερινά

Στην πιο απλή της μορφή, αυτή η συμβουλή μπορεί να περιλαμβάνει απλά να βρίσκεσαι μαζί με το παιδί σου για να είσαι σίγουρος ότι κάνει όλα του τα μαθήματα. Αλλά η ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση ενός παιδιού έχει πολλά πλεονεκτήματα. Γιατί το παιδί σου χρειάζεται υποστήριξη!

 

5. Δοκίμασε έναν καθηγητή

Για κάποιους γονείς το σχολείο είναι μακρινό παρελθόν και δεν υπάρχει οικειότητα με κάποιες μεθόδους διδασκαλίας. Κάποιοι επίσης δεν νιώθουν άνετα να έχουν τον ρόλο του δασκάλου στο σπίτι.

Το memby.gr προσφέρει μαθήματα μαθηματικών για όλα τα επίπεδα! Κάθε παιδί μαθαίνει διαφορετικά. Οι καθηγητές μας είναι έμπειροι και ξέρουν να προσαρμόζουν το στιλ του μαθήματός τους για να διδάξουν κάθε παιδί όσο καλύτερα γίνεται. Τα μαθήματα είναι διαδραστικά και δίνουν την ευκαιρία σε κάθε παιδί να συμμετάσχει. Αν θες δωρεάν δοκιμή, μία κοινότητα στο discord και την καλύτερη τιμή της αγοράς είμαστε εδώ για σένα. Τα έχουμε όλα!

 

Τελικές σκέψεις: Το παιδί σας δίνει μάχη με τα μαθηματικά;

Τα παιδιά που δυσκολεύονται με τα μαθηματικά μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά έξυπνα και αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή τους. Αυτό δυστυχώς είναι κοινό πρόβλημα. Παρόλα αυτά οι συμβουλές μας μπορούν να βοηθήσουν. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις και εσύ σήμερα είναι να πεις στο παιδί σου ότι όλοι δυσκολεύονται… ακόμα κι εσύ, αλλά όλοι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν.

Αν θες το παιδί σου να διαπρέψει στα μαθηματικά, μπορούμε να βοηθήσουμε!

Το Memby προσφέρει τις καλύτερες τιμές στην αγορά, μία κοινότητα υποστήριξης και έμπειρους καθηγητές που θα εμπνεύσουν το παιδί σου και θα ενδιαφέρονται πραγματικά για την πρόοδό του. Ώρα να επαναφέρουμε τη διασκέδαση στη μάθηση!

 

Δες τους καθηγητές μας ΕΔΩ και Κάνε Εγγραφή!