• Μαθήματα
  • Πρόγραμμα
  • Blog
  • Τιμή
  • Πώς μοιάζουν τα μαθήματά μας;
Αρχική>>Blog>>5 τρόποι για να προετοιμαστείς πιο αποδοτικά για τις εξετάσεις

5 τρόποι για να προετοιμαστείς πιο αποδοτικά για τις εξετάσεις


Όσο σημαντικό είναι να τα πηγαίνεις καλά όλη τη χρονιά, άλλο τόσο είναι και το να την τελειώσεις με επιτυχία. Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι, τόσο πιο εύκολο θα είναι. Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις, όσο χρόνο κι αν έχεις διαθέσιμο – μόνο προς το καλύτερο μπορείς να πας. 

 

Η επιτυχία στις εξετάσεις σου δίνει την ελευθερία να συνεχίσεις το καλοκαίρι σου και την επόμενη χρονιά σου χωρίς άγχος και ανησυχίες. Γι’ αυτό κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου 5 tips που όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον φόβο τον εξετάσεων αλλά θα σε προετοιμάσουν κιόλας γι’ αυτές όσο καλύτερα γίνεται.

 

1. Βρες τι ζητείται στις εξετάσεις

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τι μπορεί να πέσει στις εξετάσεις είναι η εμπειρία των προηγούμενων ετών. 

Με άλλα λόγια, θα σε βοηθήσει πολύ να προετοιμαστείς αν βρεις θέματα περασμένων ετων.

 

Οι ασκήσεις δεν αλλάζουν σημαντικά από χρονιά σε χρονιά, καθώς βασίζονται σε προαπαιτούμενα και οδηγίες που αφορούν τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος τους σε κάθε διαγώνισμα ή εξετάσεις.Έτσι συχνά στα Μαθηματικά για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται οι ίδιες ασκήσεις με άλλους αριθμούς, στην Έκθεση πέφτουν παρόμοια θέματα με άλλη διατύπωση κ.ο.κ.

 

Υπάρχουν αλλαγές κάθε χρόνο αλλά η ουσία μένει ίδια.

 

Υ.Γ. Οι μαθητές του Memby έχουν την δυνατότητα να κάνουν μάθημα με καθηγητές που έχουν πολυετή εμπειρία σε εξετάσεις, οπότε μόλις προκύπτουν αντίστοιχα θέματα, οι μαθητές μας ξέρουν πώς να γράψουν την βασική πληροφορία εύκολα και γρήγορα.

 

 

2. Ιδανικές συνθήκες διαβάσματος 

Χώρος, φαγητό και διαλείμματα είναι οι βασικοί πυλώνες του αποδοτικού διαβάσματος. 

 

Χώρος: Είναι πολύ σημαντικό να έχεις χώρο για τις σημειώσεις, τα τετράδια και τα βιβλία σου. Έχει το γραφείο σου πρόσβαση σε φυσικό φως; Έχεις απομακρύνει όσα σου αποσπούν την προσοχή (κινητό, σνακς κτλ.); Έχεις την ησυχία που χρειάζεσαι; 

 

Φαγητό: Όσα τρώμε έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα ενέργειάς μας, οπότε το fast-food είναι καλό να αποφεύγεται. Για να λειτουργεί και να τρέφεται το σώμα και το μυαλό μας σωστά, είναι αναγκαίο να επιλέγεις προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία βοηθούν στην συγκέντρωση και την μελέτη (ψάρι, ξηροί καρποί, γιαούρτι και μούρα). Το ίδιο ισχύει και για την ημέρα των εξετάσεων – πριν τις εξετάσεις είναι καλό να φας κάτι που έχει αργή απελευθέρωση ενέργειας. Η ζάχαρη μπορεί να δείχνει δελεαστική αλλά τα επίπεδα ενέργειάς σου θα πέσουν σε λιγότερο από μία ώρα. 

 

Διαλείμματα: Μπορεί να νιώθεις ότι χρειάζεται να διαβάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι να βγάλεις την ύλη. Η έρευνες όμως έχουν αποδείξει ότι τα διαλείμματα βοηθούν στο να εμπεδωθεί η γνώση μακροπρόθεσμα.

 

3. Διάβασμα με φίλους 

Ο,τιδήποτε γίνεται με φίλους είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από το να το κάνεις μόνος. Βρες μερικούς φίλους, μαζευτείτε για να διαβάσετε μαζί και μπορείτε να έχετε αποτελέσματα γρηγορότερα και πιο διασκεδαστικά. 

Όπως λέει και το ρητό, “δυο μυαλά σκέφτονται καλύτερα από ένα”. Ίσως ένας από την παρέα να έχει κάποια απορία που μπορεί να λύσει κάποιος άλλος και αντίστροφα. Επιπλέον, υπάρχει η ευκαιρία να συζητήσετε και αποδοτικούς τρόπους για διάβασμα που έχουν βοηθήσει τους υπόλοιπους.

 

 

4. Βάλε πολύ υψηλό στόχο (ακόμη κι αν δεν τον πιάσεις)

 

Ο στόχος σου πρέπει να είναι το άριστο, όσο μεγαλύτερος βαθμός γίνεται. 

 

Δεν είναι ρεαλιστικό; Ας είναι. Μ’ αυτό τον τρόπο, θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μην παρατάει καμία άσκηση πριν δώσει όλες του τις δυνάμεις. 

 

Όταν συναντάς κάτι που δεν το ξέρεις, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να φτάσεις έστω κοντά στην σωστή απάντηση. Ίσως αυτό να είναι και το ζητούμενο της άσκησης τελικά. 

 

Δεν είναι κακό να μην πετύχεις κάποιο στόχο που έθεσες, αν ήταν πολύ υψηλός. Αν όμως αποτύχεις σε εύκολο στόχο, τότε θα απογοητευτείς περισσότερο. Για παράδειγμα, αν έχεις στόχο το 20 και γράψεις 17-18, δεν το λες και αποτυχία. Αν όμως στοχεύσεις στο 17 και γράψεις 14-15 τότε είσαι αρκετά μακριά από τον αρχικό σου στόχο, ενώ ίσως και να μπορούσες να τον πετύχεις.

 

 

5. Τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις επανάληψη 

 

Για φαντάσου να μπορούσες να ξαναδείς όλα τα μαθήματα που παρακολούθησες… Ξέχασες εκείνο το κεφάλαιο της Τριγωνομετρίας ή της Έκθεσης; Θα σε βοηθούσε πολύ να επαναλάβεις το μάθημα εκείνο.

 

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το Memby είναι δυνατό! Ίσως να μην υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις επανάληψη από το να ξαναδείς τα σημαντικότερα μαθήματα πάνω από μία φορές και να συμπυκνώσεις όλες τις βασικές πληροφορίες. Μαθηματικά, Βιολογία, Φυσική… δεν έχει σημασία ποιο είναι το μάθημα που θέλεις, εδώ όλα είναι δυνατά. 

 

Μαζί μας θα μπορεις να ξαναδείς όλα τα μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται στο πλάνο συνδρομής σου.😉

 

 

Ας ανακεφαλαιώσουμε

Προφανώς δεν υπάρχει μαγικό κόλπο για να γράψεις άριστα 100%, ωστόσο αυτά τα tips που έχουμε τεστάρει ανά τα χρόνια, θα σε βοηθήσουν στο να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό την ημέρα της εξέτασης. Το κλειδί είναι να μην αγχωθείς για την ύλη αλλά να βρεις τρόπους να την καλύψεις γρήγορα και αποδοτικά. 

 

Ξεκίνα σήμερα την προετοιμασία για τις εξετάσεις